Classic cream scones
Ingrediënten
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels suiker, plus extra om de scones mee te bestrooien voor het bakken
1 flinke snuf zout
50 gram rozijnen
200 ml slagroom (nog zelf toevoegen als je de kant-en-klare mix van Esther’s Bakery hebt)
klein scheutje melk voor het bestrijken van de scones voor het bakken (nog zelf toevoegen als je de kant-en-klare mix van Esther’s Bakery hebt)
Bereiding
Verwarm de oven voor, heteluchtstand 220 graden Celsius. Zorg er ook voor dat je een bakplaat klaar hebt staan bekleed met bakpapier.
Als je de classic cream scone-mix van Esther’s Bakery hebt gekocht, doe je de inhoud van de pot in een grote kom. Heb je geen mix gekocht, meet dan alle droge ingrediënten af en doe deze in een grote kom.
Voeg nu de slagroom toe en roer alles met een vork door totdat het een net samenhangend deeg is.
Gebruik nu je handen. Breng het deeg samen en kneed het tegen de zijkant van de kom totdat je een bal deeg hebt. Het hoeft geen glad deeg te zijn, maar het bakmeel moet wel goed in het deeg zijn gewerkt.
Strooi nu een beetje zelfrijzend bakmeel (of bloem als je geen zelfrijzend bakmeel hebt) op je werkblad en leg het deeg hierop. Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik.
Gebruik een uitsteker van ongeveer 7 à 8 cm om rondjes uit je deeg te steken. Heb je geen uitsteker, dan kun je ook een glas gebruiken. Leg alle uitgestoken rondjes op de met bakpapier beklede bakplaat.
Meestal heb je nog stukjes deeg over na het uitsteken van de rondjes. Kneed dit bij elkaar, rol opnieuw uit en steek hier ook nog rondjes uit. Je kunt ongeveer 10 scones maken van dit recept.
Bestrijk de scones met een bakkwastje lichtjes met melk en bestrooi ze met wat suiker.
Bak ze tenslotte 10-12 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze op een rekje afkoelen.
Je kunt de scones warm serveren (dat vind ik echt het lekkerst) of op kamertemperatuur. Eet ze met clotted cream, jam en/of een curd (bijvoorbeeld de passievruchtencurd van Esther’s Bakery, ook te koop bij Tof & Hip).
Geniet ervan!
Wist jij dat…een scone altijd in tweeën gescheurd hoort te worden en je hiervoor geen mes mag gebruiken? Dit is onderdeel van de high tea-etiquette :-).
Brownies
Ingrediënten
150 gr pure chocolade + nog eens 50 gr - in stukjes
150 gr roomboter
125 gr kristalsuiker
125 gr lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor, heteluchtstand 175 graden Celsius.
Doe de 150 gr chocolade en 150 gr roomboter in een steelpan. Zet dit op laag vuur en laat langzaam smelten. Roer het daarna goed door.
Voeg alle suikers toe en roer dit goed door.
Roer nu één voor één de eieren erdoor. Zorg ervoor dat elk ei steeds goed opgenomen wordt voordat je het volgende ei erdoor roert.
Voeg vervolgens het bakmeel en zout toe en spatel dit door het beslag.
Spatel tenslotte de 50 gr chocolade (in stukjes) door het beslag.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede vierkante bakvorm. Ik gebruik meestal een bakvorm van 20x20 cm.
Bak de brownie in de voorverwarmde oven gaar in 35-45 min. De brownie moet nog smeuïg van binnen zijn, maar knapperig van buiten.
Je kunt ook variëren door bijvoorbeeld stukjes walnoot of pecannoot toe te voegen in plaats van 50 gr chocolade.
Geniet ervan!